SPEARHEAD PREZINTĂ SOLUȚII HPC ÎN CADRUL CONFERINȚEI SYNASC 2017

În data de 22 septembrie 2017, Marius Pană – Fondator și CEO Spearhead Systems a participat în calitate de speaker în cadrul workshopului „High-performance computing in science and technology” integrat în International Symposium on Symbolic and Numeric Algorithms for Scientific Computing - SYNASC 2017, conferință ajunsă la ediția 19. Prezența la acest workshop se datorează invitației din partea organizatorilor evenimentului, UEFISCDI și Universitatea de Vest din Timișoara.

Workshopul face parte dintr-un proiect amplu – InnoHPC - High-performance Computing for Effective Innovation in the Danube Region, finanțat prin programul Interreg Danube Transnational Programme. Obiectivul principal al InnoHPC este să creeze un laborator transnațional de calcul de înaltă performanță în domeniile electronică și automotive. Acesta va sprijini companiile și centrele de cercetare în procesul de inovare.

Marius Pană a vorbit despre frontierele atinse în cercetare cu soluțiile HPC, prezentând un proiect de referință în acest sens realizat pentru Institutul Național de Cercetare Aerospațială - Elie Carafoli, unde Spearhead Systems a furnizat cel mai mare supercomputer cu memorie partajată existent în Europa de Est. Supercomputerul susține cercetătorii INCAS fiind utilizat pentru a crește acuratețea analizei, prin intermediul calculului paralel și pentru a oferi o înțelegere mai bună a soluțiilor, sistemelor sau simulărilor de mare fidelitate dând posibilitatea folosirii unei geometrii aproape de cea reală. 

În cadrul workshopului a fost abordată relația dintre mediul de cercetare și cel academic și cum această legătură poate consolida domeniul calculului de înaltă performanță în viitor prin crearea unui număr cât mai mare de proiecte de acest fel.

Atât Marius Pană, cât și compania Spearhead Systems au ca scop dezvoltarea HPC-ului în România, dar și în afara granițelor, din pasiune pentru acest domeniu și pentru beneficiile pe care le generează, susținând inovarea în cercetare precum și în mediul de afaceri.

Mai multe despre proiectele și implicările noastre în domeniul HPC se vor regăsi pe site-ul www.spearhead.systems pe măsura implementării acestora. Suntem prezenți pe Facebook, Linkedin, Google + și pe Twitter via @spearhead_sys.