Calcul de Înaltă Performanță

Accelereaza timpul pentru descoperiri inovare și profitabilitate

Soluțiile noastre de calcul de scară mare ajută clienții să găsească raspunsuri la cele mai mari provocări ale lor.


Sitemele de calcul cu memorie partajată SGI® UV™ sunt cele mai puternice din lume. Operând ca o singură stație de lucru, SGI UV 2000 poate oferi memorie patajată până la 64TB pentru execuția la viteza luminii a aplicațiilor ce necesită un flux intens de date.


Recent disponibil SGI® UV™ pentru SAP HANA® este un echipament de calcul cu memorie partajată, dedicat construit pentru a permite întreprinderilor să realizeze operațiuni în timp real la o scară extremă și cu un cost cât mai mic.

Scale-up Computing

UV

Rezolvă problemele cele mai exigente în privința puterii de calcul


O parte din linia de servere SGI UV pentru înaltă performanță în calculul cu memorie patajată, SGI UV 2000 și UV 20 sunt sisteme avansate de multiprocesoare simetrice (SMP) concepute pentru calcul intensiv și volume de lucru cu algoritmi rapizi precum CAE, CFD și simulări științifice. SGI UV 2000 poate fi scalat la niveluri cu adevărat extraordinare – până la 256 de sockete de procesoare și 64 TB de memorie comună cache-coerentă într-un singur sistem. A 6-a generație de tehnologie SGI NUMAlink ASIC poate oferi o asemnea putere de calcul cu memorie partajată, o lățime de bandă extremă și o latență redusă în interconectare. Echipat cu un motor MPI Offload Engine, UV 2000 mai poate fi utilizat ca un super-nod în clustere de sisteme de calcul de înaltă performanță (HPC) pentru aplicațiile distribuite.

Simplitatea unui singur sistem cu o scalabilitate extremă


SGI UV 2000 are un șasiu cu un design modular care permite utilizatorilor să crească sistemul fără a adăgua complexitate. Un șasiu 10U conține până la 16 socketuri și 24 de threaduri cuplate cu o rețea de topologie All-to-All NUMAlink. Prin adăugarea de șasie suplimentare (până la patru per rack standard de 19”) și utilizând o topologie îmbunătățită Hypercube, UV 2000 poate fi scalat până la 256 de socketuri, 4096 de threaduri și funcționează ca un singur sistem. E ca și cum ați folosi o stație de lucru gigantică care operează la viteza luminii și oferă o protecție maximă a investiției.

UV2 blade
UV2 blade

Flexibil, deschis și eficient din punct de vedere energetic


SGI UV 2000 este proiectat pentru o flexibilitate optimă. Dispunând de procesoare Intel Xeon E5-4600 cu opt DIMM-uri per soclu, arhitectura x86 a sistemului oferă un raport ridicat între procesor și memorie. Accelatoare NVIDIA Quadro și NVDIA Tesla precum si coprocesoare Intel® Xeon® Phi™ pot fi adăugate. Versiunile nemodificate a sistemelor de operare SUSE® Linux® Enterprise Server sau Red Hat® Enterprise Linux sunt deciziile ideale cu UV 2000 pentru ISV, pentru aplicații open source standard și executare de cod personalizat. Răcirea inovatoare SGI fie cu aer sau apă ajută la reducerea costurilor de energie electrică.